Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

Bursa : Vodafone cere ajutorul Bruxelles-ului pentru inlocuirea veniturilor pierdute

miercuri 01 martie 2017
Vodafone cere ajutorul Bruxelles-ului pentru inlocuirea veniturilor pierdute

     Comisia Europeana (CE) ar trebui sa ajute companiile de telecomunicatii prin reducerea costurilor legate de spectru si permitand mai multe fuziuni, pentru a ajuta la compensarea pierderii veniturilor in urma eliminarii tarifelor de roaming in Europa, a afirmat, ieri, seful companiei britanice Vodafone, Vittorio Colao, transmite Reuters, citat de Agerpres
Vodafone cere ajutorul Bruxelles-ului pentru inlocuirea veniturilor pierdute

     Comisia Europeana (CE) ar trebui sa ajute companiile de telecomunicatii prin reducerea costurilor legate de spectru si permitand mai multe fuziuni, pentru a ajuta la compensarea pierderii veniturilor in urma eliminarii tarifelor de roaming in Europa, a afirmat, ieri, seful companiei britanice Vodafone, Vittorio Colao, transmite Reuters, citat de Agerpres.
     Luna aceasta, Comisia Europeana a anuntat ca a ajuns la un acord cu privire la eliminarea tarifelor de roaming incepand cu 15 iunie 2017.
     Prezent la Congresul mondial al telefoniei mobile (MWC) de la Barcelona, Colao a anuntat ca a avut o intalnire constructiva cu Andrus Ansip, vicepresedinte al Comisiei, responsabil de piata unica digitala.
     Seful Vodafone a apreciat ca autoritatile de reglementare din Europa inca subestimeaza modul in care actualul cadru legislativ ingreuneaza capacitatea companiilor de telecomunicatii de a sustine investitii, intr-un moment in care se confrunta cu scaderea veniturilor si a profiturilor.
     "Continua sa fie un element lipsa in dezbatere: constientizarea investitiilor necesare si cat de scazute sunt profiturile. Celebram moartea roamingului, dar nimeni nu intelege cum vor fi restituite veniturile companiilor de telecomunicatii", le-a declarat jurnalistilor Colao.
     Acesta a explicat ca Europa trebuie sa ia exemplul politicilor din SUA din domeniul consolidarii si sa permita firmelor care opereaza pe aceeasi piata sa fuzioneze si sa-si reduca costurile.
     "Mari tranzactii s-au realizat in SUA, in timp ce in Europa sunt blocate tranzactiile mici", a afirmat Colao, exprimandu-si frustrarea ca vanzarea operatiunilor Vodafone din Noua Zeelanda catre Sky Network Television a fost blocata.
     Colao a declarat ca este deschis catre mai multe tranzactii ori catre rationalizarea activelor Vodafone si iesirea din anumite state sau spre fuziune cu rivalii pentru extinderea serviciilor broadband.
     In Europa, compania face toate eforturile pentru ca societatea mixta din Olanda detinuta impreuna cu Liberty Global sa fie un succes.
     "Vodafone-Liberty Global inca este o combinatie atractiva, in special daca UE doreste crearea unui jucator real pan-european", a precizat Colao.
     Anul trecut, Liberty Global si Vodafone au acceptat sa-si combine operatiunile din Olanda pentru a concura mai bine cu liderul de piata KPN. Vodafone si Liberty Global au creat o societate mixta care va oferi clientilor olandezi un pachet mai competitiv, de televiziune, internet si telefonie mobila.
     Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila din lume, este prezent si pe piata din Romania. De asemenea, din grupul Liberty Global face parte si firma olandeza UPC Holding, care detine si UPC Romania.   

2017-03-01

Autor: