News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Trustul letonian Food Union a preluat producatorul roman de inghetata Alpin57Lux

miercuri 20 aprilie 2016
Autor: Roxana Rosu 19
.04.2016 Ioan Istrate, fondatorul producatorului de inghetata Alpin57Lux din Alba Iulia, a vandut pachetul majoritar de actiuni catre trustul letonian Food Union, noul joint-venture urmand sa sustina planurile de dezvoltare ale companiei romanesti.  

In urma tranzactiei, Ioan Istrate ramas actionar minoritar si va conduce in continuare Alpin57Lux.

?In 1994 am pornit ?de la firul ierbii? avand ca ?investitie? strict increderea si suportul  familiei. In prezent producem peste 80 tone inghetata zilnic, detinem o sectie de patiserie sub brandul Romcherie, precum si legumele congelate Maestro Alpin. Performanta realizata de echipa formata din peste 450 angajati Alpin57Lux a atras atentia acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi ramane in continuare la conducerea companiei, insa urmatorii ani vor reprezenta un avant si mai puternic decat am fi reusit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat cu dragoste merita sustinerea financiara a Food Union?, a declarat Ioan Istrate, director general si actionar Alpin57Lux.

Alpin57Lux are o fabrica la Sebes, judetul Alba, si dispune de propria retea de logistica cu un parc de peste 250 masini si distributie la nivel national. Brandul Alpin include peste 100 sortimente de inghetata sub diferite marci. In 2001 a inaugurat si o sectie de patiserie.

Compania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata inghetatei, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 90 milioane de lei (20 mil. euro), in crestere cu 30% fata de anul precedent, conform calculelor ZF facute pe baza datelor furnizate de companie. Pe segmentul de inghetata, evaluat la 170 mil. euro, Alpin 57Lux concureaza cu Betty Ice, Kubo Ice Cream, Unilever sau Nestlé.

?Sunt profund impresionat de tehnologia moderna si infrastructura, precum si de portofoliul produselor pe care Alpin57Lux il insumeaza ca producator de top in industria producatoare de inghetata din Romania. Este o afacere prospera, condusa de o familie si o echipa de profesionisti pasionati de categoria bunurilor de consum alimentar: inghetata, patiserie, congelate. Am un respect deosebit pentru angajamentele lor actuale si viitoare in dezvoltarea Alpin57Lux in cadrul grupului de companii Food Union. Experienta noastra in industria de lactate si inghetata din Tarile Baltice, Rusia, tarile nordice, foste republici sovietice, precum si pozitionarea regionala vor contribui la prosperitatea continua a Alpin57Lux?, a precizat Andrey Beskhmelnitskiy, fondatorul si proprietarul Food Union Group.

Compania letoniana este axata pe distribuirea bunurilor de consum sub umbrela diferitelor marci, asigurand in acelasi timp solutii personalizate pentru industria de lactate si inghetata.

Food Union Group cuprinde trei companii in zona de productie si prelucrare pentru lactate si inghetata in Letonia (AS R?gas piena kombin?ts, AS Valmieras piens si SIA R?gas piensaimnieks), cel mai mare producator de inghetata din Estonia (Premia), cel mai mare producator de inghetata din Danemarca (Premier Is), al treilea cel mai mare producator de inghetata din Norvegia (Isbj?rn Is) si Alpin57Lux.

Sediile centrale Food Union se afla in Riga, Letonia. Food Union este cea mai mare companie producatoare de lactate, fiind lider de piata in industria alimentara si de bauturi din Letonia.


Autor: