News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Alte peste 300 de kilograme de alimente EXPIRATE, gasite la un hipermarket din Constanta

luni 28 decembrie 2015
--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare si Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, sambata, inspectorii sanitari veterinari au facut un control la autoservirea de la hipermarketul Auchan, in urma caruia au descoperit 327 de kilograme de carne si produse alimentare cu termenul de valabilitate depasit


.

In aceste conditii, magazinul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar activitatea autoservirii a fost suspendata temporar, pana la remedierea deficientelor.

Inspectorii sanitari veterinari au recoltat si probe din mancarea servita clientilor, rezultatele urmand sa fie prezentate saptamana viitoare.

Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta aratau, intr-un comunicat transmis sambata, ca inspectorii institutiei au facut verificari la sectorul de gastronomie al hipermarketului Auchan din incinta Maritimo Shopping Center.

In urma controlului, a fost gasita la comercializare cantitatea de 15,3 kilograme de preparate culinare - orez sarbesc, piure de cartofi, paste cu pui, piept de pui la rotisor, cotlet la gratar - care nu respectau conditiile de depozitare.

De asemenea, inspectorii CJPC au descoperit peste 98 de kilograme de piftie de curcan, piftie de porc, rulada de spanac cu branza, carne fiarta de porc, carne la garnita si crema de zahar cu termenul de valabilitate depasit.

”In spatiul de depozitare se afla o cantitate de 26,54 de kilograme materie prima (merluciu, file somon, medalion somon, pastrav) cu etichete reprezentand data congelarii 23 decembrie 2015, la care decongelarea s-a facut in conditii improprii (imersate in apa) ce a dus la deprecierea acestora, produsele avand miros necorespunzator”, se mai arata in comunicatul CJPC Constanta.

Intreaga cantitate de preparate culinare si materie prima - 140 de kilograme - a fost oprita de la comercializare.

Astfel, magazinul Auchan a fost amendat cu 30.000 de lei si s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor.

Controlul a fost facut dupa ce, in urma cu cateva zile, 18 persoane au ajuns la spital cu toxiinfectii alimentare, in conditiile in care au mancat produse de la sectorul de gastronomie al magazinului Auchan din Constanta.

Citeste si Masa de Craciun si Anul Nou. Cat costa ACELASI COS DE PRODUSE la Auchan, Billa, Carrefour, Cora, Kaufland si Mega Image Citeste si Reactia Auchan, dupa ce s-a zvonit ca Politia ar fi confiscat din magazine carne degradata Citeste si NEPI doreste 65 milioane de euro de la actionari pentru a refinanta achizitia Auchan Titan Shopping Centre
Autor: