News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Vodafone lanseaza o campanie prin care tinteste vanzari mai mari pe segmentul de cartele preplatite

miercuri 07 octombrie 2015
Autori: Oana Stupinean , Adrian Seceleanu 07
.10.2015

Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, cu aproximativ 8 milioane de clienti, a relansat campania ?Vorbesti, Net Primesti? prin care clientii companiei primesc trafic de date gratuit pentru apelurile initiate catre alte numere Vodafone sau primite din alte retele de comunicatii in limita a 10 GB de date pe luna. Oferta este deschisa si clientilor din alte retele mobile, accesul gratuit la internet fiind insa oferit printr-o cartela preplatita a Vodafone. Tinta campaniei este de altfel cea de crestere a vanzarilor pe segmentul de cartele preplatite, pe care competitia a crescut puternic in ultimul an de zile. Campania este interesanta si pentru ca astfel Vodafone isi creeaza o baza de date cu clienti din alte retele care arata interes pentru serviciile de date ale companiei si care ar putea fi, poate, convinsi sa schimbe reteaua.

Compania de telefonie mobila a insistat asupra noutatii aduse de campanie, respectiv furnizarea de trafic de date gratuit chiar si pentru clientii din alte retele pentru apeluri catre numere din reteaua Vodafone, chiar daca, practic, ?bonusul? este obtinut dupa ce utilizatorii altor operatori devin clienti ai subsidiarei grupului britanic de comunicatii achizitionand o cartela preplatita. ?Este un moment revolutionar pentru piata de prepaid: Vodafone le ofera tuturor utilizatorilor din Romania, gratuit, indiferent de retea, posibilitatea de a valorifica timpul petrecut vorbind la telefon prin acumularea de trafic de date in reteaua Supernet 4G, in limita a 10GB / luna. Spre exemplu, orice utilizator al Cartelei Vodafone care este apelat de catre un prieten din alta retea va primi gratuit 10 MB / minut, la fel cum orice utilizator care apeleaza, din alta retea, un numar din reteaua Vodafone va primi si el tot 10 MB/minut?,  a declarat Radu Tudorache, Director Prepaid, Consumer Business Unit in cadrul Vodafone Romania.

Cum functioneaza deci oferta pentru clientii din retelele Orange, Telekom si Digi Mobil? Utilizatorii trebuie sa se inscrie in campanie pe pagina web a Vodafone sau prin SMS, bonusul initial de 1 GB de date si cele ulterioare fiind acordate pe o cartela Vodafone care trebuie asociata cu utilizatorul. Asocierea se realizeaza prin transmiterea unui SMS la un numar special. ?Cartela asociata trebuie sa fie activa in momentul inrolarii?, conform datelor de pe pagina web a Vodafone.

Compania mentioneaza ca exista o serie de restrictii in acordarea bonusurilor. Pentru utilizatorii de cartele preplatite Vodafone, bonusul de 1 GB se acorda doar daca a fost efectuata cel putin o reincarcare din momentul in care a fost activata cartela. De asemenea, in cazul utilizatorilor cu cartele Vodafone mai exista urmatoarele conditii pentru primirea bonusurilor: ?O cartela preplatita Vodafone poate fi asociata unui numar de abonament Vodafone sau al altei retele mobile nationale pentru a primi bonusurile de net pe care acel numar le acumuleaza. O Cartela preplatita Vodafone poate fi asociata unui singur numar de abonament Vodafone sau al altei retele mobile nationale.?

Daca un client Vodafone cu abonament sau al altei retele nationale schimba numarul asociat cu o alta cartela preplatita Vodafone, compania nu va oferi bonusul de 1 GB si pentru acest sim.

De asemenea Vodafone mai precizeaza: ?Toate bonusurile din Campania <<Vorbesti, NET primesti>> sunt valabile 15 zile, in perioada de valabilitate a cartelei. Bonusul pentru apelurile primite sau efectuate se aloca la fiecare 15 zile. Bonusul maxim care se poate acumula in 15 zile este de 5GB, adica 10GB pe luna. Apelurile primite sau efectuate, dupa acumularea celor 5GB, nu vor fi luate in calcul la acumulare, urmand sa se considere din nou apelurile, dupa alocarea bonusului?.

Vodafone are divizii in 26 de tari si 55 de retele partenere in intreaga lume. La 30 iunie 2015, Vodafone avea 449 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.


Autor: