News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Telekom vrea crestere pe cartele oferind 5 luni de SMS in retea si WhatsApp chiar si fara credit

joi 04 iunie 2015
Autor: Adrian Seceleanu 03
.06.2015

Telekom Romania Mobile Communications, fostul Cosmote, numarul trei de pe piata locala de telefonie mobila, le va oferi in mod promotional clientilor care au cartele preplatite, timp de 5 luni, posibilitatea de a trimite fara costuri mesaje SMS si MMS altor clienti Telekom si sa comunice cu orice alt utilizator din lume al aplicatiei WhatsApp, chiar daca utilizatorul nu are credit pe cartela sau o extraoptiune activa, in conditiile in care cartela se afla in perioada de valabilitate.

?Pe 25 mai 2015, Telekom a introdus o caracteristica unica pentru cartelele prepaid care le permite utilizatorilor sa comunice nelimitat in retea prin SMS, MMS si prin aplicatia  joyn by Telekom, precum si in afara retelei folosind WhatsApp. In aplicatia WhatsApp, traficul de date national gratuit si nelimitat este disponibil numai pentru transferul de poze, mesaje text, audio si video (exceptia fiind apelurile de voce prin aplicatie - n. red). Unicitatea noii caracteristici este data de faptul ca utilizatorii cartelelor prepaid Telekom Romania pot beneficia de promotie indiferent daca au credit disponbil sau o extraoptiune activa. Telekom este singurul operator national care ofera utilizatorilor posibilitatea de a comunica nelimitat fara a avea o extraoptiune activata sau credit disponibil?, conform comunicatului transmis de companie.

Utilizatorii pot comunica gratuit prin intermediul aplicatiei Joyn si prin apeluri video, au precizat pentru ZF reprezentantii companiei.

Oferta Telekom - ce ar putea fi sintetizata drept ?mesaje gratis via SMS si WhatsApp timp de 5 luni daca platesti odata 5 euro pe o cartela? reprezinta o premiera pe piata locala de telecom, marcand o posibila escaladare a razboiului ofertelor intre operatori pe acest segment.

Mutarea facuta de Telekom vine in contextul in care compania a pierdut peste 200.000 de clienti cu cartele preplatite in raport cu luna martie 2014, conform datelor financiare publicate de grup pentru primul trimestru din acest an. La finele lunii martie Telekom avea 4,257 milioane de clienti cu cartele prepay, conform datelor Deutsche Telekom, fata de 4,469 milioane in urma cu un an.

O cartela prepay Telekom cu credit de 5 euro inclus are o perioada de valabilitate de 5 luni daca utilizatorul nu achizitioneaza credit, conform datelor de pe pagina web a companiei, ceea ce inseamna ca un utilizator care achizitioneaza acum o asemenea cartela va avea acces la facilitatile gratuite pana pe 25 noiembrie fara o alta reincarcare.

Perioada de valabilitate a cartelelor Telekom activate deja de clienti variaza in functie de reincarcarile efectuate. Spre exemplu, un client care are o cartela preplatita Telekom care nu se afla in perioada de valabilitate va avea, dupa o reincarcare de 5 pana la 10,99 euro, o valabilitate de 2 luni, conform datelor de pe pagina web a companiei.

Conform datelor comunicate de companie, clientii Telekom au acces automat la oferta promotionala ?nefiind necesar ca acestia sa efectueze actiuni suplimentare?.

Oferta este disponibila pentru toti utilizatorii noi si existenti Telekom de cartele preplatite, cu exceptia utilizatorilor de cartelele preplatite de tip hibrid. ?Cartelele hibrid sunt cartele destinate abonatilor de telefonie fixa prin intermediul carora clientii Telekom primesc beneficiile unei extraoptiuni din portofoliul de telefonie mobila.

Contravaloarea se plateste pe factura de telefonie fixa, si nu printr-o reincarcare ca la un prepaid clasic?, au precizat pentru ZF reprezentantii Telekom.

Competitia de pe piata locala de telefonie mobila a fost dinamizata anul trecut de relansarea ofertei comerciale a RCS&RDS, care a atacat piata cu abonamente cu tarife care pornesc de la 2 euro pe luna.


Autor: