News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Sase idei de aplicatii pe care ti le-ai dori in telefonul tau

luni 23 martie 2015
Autor: Dragos Stefanescu 23
.03.2015

ZF a provocat studentii la jurnalism sa scrie despre proiectele studentilor in IT care au pus pe masa, pe 7 martie, proiecte la hackathonul Innovation Labs ? un program de preaccelerare care isi propune sa aduca produsele it rezultate din idei cu potential mai aproape de investitori. Aceste produse sau servicii sunt cele care i-ar putea transforma in viitori milionari pe studentii la IT. Iata textele scrise de studentii la Jurnalism.Viitorul suna bine daca e sa ne luam dupa aplicatiile IT prezentate week­endul acesta la Innovation Labs 2015, o competitie in care progra­ma­torii, in mare parte studenti, isi incor­deaza creierele si incearca sa ne rezol­ve cateva dintre problemele de zi cu zi. Iata care sunt aplicatiile care ar putea ajunge in scurt timp pe tele­fonul tau:

Cum ti s-ar parea ca smartphone-ul sa iti fie si monitor de schi? Patru stu­denti romani au dezvoltat o apli­ca­­­tie denu­mita sugestiv ?Eski­mo? c­are ur­ma­reste cu o precizie mili­met­rica mis­ca­rile genunchilor tai si te aten­­tio­neaza atunci cand ?calci stramb?. Ide­ea i-a venit lui Alex, care schi­aza si joa­ca tenis. El a observat ten­­siunea la ca­re sunt supuse inche­ie­­­turile, din cau­za vitezei pe par­tie si a schimba­rilor bruste de direc­tie in ca­zul tenisului, si impre­una cu echipa sa a conceput un app care iti ofera in­for­matii detaliate precum lun­gi­mea traseului, coor­do­natele locului unde ai facut o miscare gresita si viteza de coborare. Pretul acestei aplicatii, cu tot cu senzorul pentru incheietura va fi in jur de 100$.

Do-or Not este o aplicatie creata de 3 tineri romani, care te scapa de grija de a nu fi uitat usa descuiata. App-ul, pentru Android deocam­da­ta, iti spune daca usa casei tale este in­chisa si de cate ori s-a deschis si in­chis, cu tot cu ora la care s-a intam­plat. Astfel poti sa stii, de exemplu, da­ca a ajuns copilul de la scoala sau da­ca a intrat vreun musafir nepoftit. In cazul in care usa casei ramane des­cuiata pentru o perioada lunga de timp, vei primi o atentio­nare prin SMS si o poti incuia chiar de pe tele­fon.

Ideile bune vin la intalnirile cu prie­tenii! Cel putin asta declara Adina, Antonio, Alexandru si Cezar, inventatorii lui Find Th@. Daca vezi un articol vestimentar sau un accesoriu la cineva si vrei sa afli de unde ti-l poti cumpara, tot ce trebuie sa faci este sa il pozezi, iar Find Th@ iti spune numele magazinului. In cazul in care produsul nu este de gasit, soft-ul iti va arata articole similare cu ceea ce cauti. App-ul functioneaza asemanator motorului de cautare google images care iti genereaza cele mai apropiate poze de imaginea cautata.

Graduate iti ofera ocazia sa obtii informatii direct de la sursa despre programele de studiu ale universitatilor de la noi si din strainatate. Cum face asta, printr-o platforma sociala care aduce laolalta elevi de liceu, studenti si profesori. Acestia se pot gasi mult mai usor si pot vorbi liber despre plusurile si minusurile respectivului curs. Graduate a fost conceputa de Adelin, Cosmin si Andrei. Ei si-ar fi dorit sa aiba la dispozitie o astfel de aplicatie inainte de a se inscrie la facultate pentru a putea lua mai bine pulsul vietii de student la poli.

Help me choose pare sa fie o alternativa reusita la alte retele de socializare, precum instagram, cu care si seamana ca design. Ea a fost creata de David Pacioianu si functioneaza destul de simplu: uploadezi 2 poze in acelasi timp si iti rogi prietenii sa o voteze pe cea care le place mai mult. Votul este secret pentru ca fiecare sa isi exprime o parere sincera. Lui David i-a venit ideea atunci cand se afla la cumparaturi si nu stia ce pereche de incaltari sa aleaga.

In curand vom folosi telefonul mobil pentru a vedea in ce baruri si pub-uri mai sunt locuri libere. Aceasta este o problema de care multi s-au izbit in serile de vineri, in Centrul Vechi, iar ?The Spot? promite sa o rezolve. Creata de trei dropouts de vreo douazeci si ceva de ani, aplicatia foloseste datele din sistemul de gestiune al localurilor pentru a genera o harta cu cele mai apropiate locuri de distractie care nu sunt inca full. O data ce ai ales un bar, poti sa faci rezervare direct din app, sa vezi cat timp vei face pana acolo si sa consulti meniul. Cei trei baieti s-au gandit deja cum sa isi transforme ideea in business, ei vor sa vanda restaurantelor si hotelurilor un pachet de solutii complete ce contine un soft de gestiune si bineinteles aplicatia The Spot, care va aduce noi clienti in localuri.


Autor: