News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Oficial, tichetele de masa au intrat in epoca digitala

joi 15 ianuarie 2015
Autor: Adelina Mihai 14
.01.2015 Cei doua milioane de angajati din Romania care primesc in prezent tichete de masa pot opta de acum incolo pentru varianta unor “portofele electronice”, potrivit unei hotarari date ieri de Guvern pentru modificarea legii tichetelor de masa. Cele doua variante de tichete, acordate in format fizic si in format electronic, vor functiona in paralel.     La un numar de 252 de zile lucratoare pe an si 2 milioane de salariati care primesc astfel de beneficii, rezulta ca piata tichetelor de masa depaseste anual valoarea de un miliard de euro. Piata emitentilor de tichete de masa este formata din trei companii - Edenred, Sodexo si Grupul Up (fostul Ch?que Déjeuner), iar aceasta modificare era asteptata. Spre exemplu, Edenred a anuntat tot astazi lansarea unui card de masa care permite plati contactless si care are acelasi regim fiscal ca si tichetele de masa pe hartie.

In prezent, valoarea unui tichet de masa este de 9,35 de lei pentru fiecare zi lucratoare, iar un angajat nu putea – potrivit legii vechi - sa foloseasca mai mult de 2 tichete pe zi.

“Hotararea de Guvern adoptata astazi ofera angajatilor posibilitatea de a utiliza mai flexibil tichetele de masa, in sensul ca elimina prevederile care limiteaza utilizarea a maximum doua tichete de masa/zi”, se arata in comunicatul dat astazi de Guvern.

 
Autor: