News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Firmele vor fi obligate sa aiba casa de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF

miercuri 24 decembrie 2014
--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Este vorba de autorizarea caselor de marcat electronice pe grupe de contribuabili si introducerea in sarcina utilizatorilor a obligatiei de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota


.

La inceputul lunii decembrie, Ministerul Finantelor a anuntat ca firmele nu isi vor mai putea dota casele de marcat nu vor mai fi dotate cu role de hartie pentru pastrarea istoricului de tranzactii, ci cu un jurnal electronic conectat la un server central al autoritatii fiscale, fiind insa pastrata rola de hartie pe care va fi tiparit bonul fiscal pentru cumparatori.

Calendarul prezentat atunci stabilea perioade tranzitorii pentru dotarea cu astfel de case de marcat, respectiv 180 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru firmele care au calitatea de mari contribuabili, 210 zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru contribuabilii mijlocii si 390 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ pentru micii contribuabili.

Ministerul arata ca avantajul pe care noul sistem de aparate de marcat dotate cu jurnal electronic il aduce comerciantilor este eliminarea costurilor cu achizitia rolelor de hartie (economia medie/an/aparat in exploatare ≈ 150 euro) si spatiile de depozitare a acestora, pentru o perioada de 2 ani.

Ion Radu, directorul de dezvoltare al Danubius Exim, cel mai mare importator si distribuitor de case de marcat din Romania, a declarat insa agentiei MEDIAFAX ca proprietarii de magazine vor avea costuri mari odata cu trecerea la casele de marcat dotate cu jurnal electronic, daca datele se vor transmite la ANAF in timp real, modulul de comunicatie GPRS dubland costul unei case de marcat, la aproape 300 de euro.

Ministerul si-a mai anuntat intentia de a infiinta o loterie fiscala online pentru detinatorii de bonuri fiscale, care va permite persoanelor care detin bonuri fiscale sa introduca o serie de informatii obligatorii cuprinse in bonul fiscal pe care il detin, in vederea obtinerii dreptului de a participa la o tragere la sorti lunara cu premii in bani.

Conform ministerului, la extragerile lunare vor fi acordate 160 de premii egale, cate 20 pentru fiecare regiune fiscala a ANAF. Valoarea preconizata a fiecarui premiu va fi de 1.200 de lei.

La finalul sedintei de marti, in care a fost anuntata introducerea obligatiei de dotare a caselor de marcate cu un jurnal electronic, purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, a precizat ca discutarea propunerii privind loteria fiscala a fost amanta pentru o alta sedinta de guvern.

Citeste si Ce cadouri primesc romanii de Sarbatori de la angajatori Citeste si Cum ar putea fi salvata cea mai veche institutie bancara din lume Citeste si A fost coafeza, iar astazi este o antreprenoare de succes. Ce afacere a pus pe picioare o romanca
Autor: