News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Click : Iata de ce pot fi periculoase semipreparatele!

miercuri 18 septembrie 2013

Nuggets de pui- la fel ca si hot dog-ul


. Aceste bucatele de pui se afla in topul preparatelor industriale. Desi ai putea avea impresia, datorita denumirii, ca acest produs este bogat in proteine, de fapt mai mult de 50% este grasime si carbohidrati. In general, nuggets-ul de pui se prepara prin prajire intr-un ulei care contine grasimi trans.

Acestea pot cauza deformari ale membranei celulare si dezvoltarea bolilor metabolice, precum diabetul. Iar aditivii utilizati pentru conservare reprezinta un alt motiv pentru ca acest produs sa fie exclus din alimentatie.

Biscuitii, prajiturile, briosele, saratelele. Toate aceste produse fac obiectul unei singure categorii, intrucat problemele de sanatate asociate consumului lor sunt identice. Pe langa nivelul ridicat de zahar si sare, cele mai multe dintre dulciurile din comert contin grasimi trans.

Acestea sunt mai ieftine in comparatie cu grasimile sanatoase, deci mai profitabile, prelungesc termenul de valabilitate al produsului si ii imbunatatesc textura.

Dar pe de alta parte, grasimile trans sunt foarte periculoase, avand efecte nocive asupra sistemului cardiovascular si nu numai. De aceea, inainte sa cumperi ceva e bine sa studiezi lista de ingrediente a fiecarui produs si evita-le pe cele care contin cuvinte ca "hidrogenat" sau "partial hidrogenat".

Carne prelucrata. Marea majoritate a produselor din carne procesata, in special mezelurile, contin o cantitate imensa de sare, nitrat de sodiu si alti conservanti, arome artificiale, materiale de umplutura ieftine si nesanatoase si carne separata mecanic.

Aceste alimente au fost atat de prelucrate in conditii de caldura extrema si presiune, incat orice valoare nutritiva a disparut in procesul de productie, proteina fiind denaturata.

Batoanele cu cereale. Poate vei fi surprins sa le vezi pe lista preparatelor nesanatoase, dar aici le este totusi locul. Marketingul batoanelor cu cereale e foarte inselator. Ele sunt cotate pe piata ca fiind foarte sanatoase, cand de fapt nu sunt deloc.

Asta inseamna ca oamenii au tendinta sa consume cat mai multe amagindu-se cu ideea ca mananca ceva ieftin, sanatos si gustos. Iar parintii sunt incantati ca le dau asa ceva copiilor, dar nu-si dau seama ca aceste batoane nu sunt mai bune ca o bomboana. Contrar celor scrise pe ambalaj sau celor auzite la reclame, aproape toate marcile de batoane cu cereale contin sirop de fructoza de porumb.

Daca nu crezi, du-te intr-un supermarket si gaseste o cutie cu batoane, care sa nu aiba in compozitie acest ingredient nociv. Vei fi surprins! Desi se spune ca sunt facute cu miere si sirop de artar, citeste eticheta cu ingredientele. Uneori sunt pline de grasime, inclusive grasime trans si mult sodium.


Autor: