News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Consumul de ciocolata a crescut la patru luni

marži 09 iulie 2013
Autor: Madalina Panaete 08
.07.2013

Piata ciocolatei, evaluata la 300 mil. euro, a consemnat o evolutie pozitiva in primele patru luni din acest an, iar trendul s-ar putea mentine si in cea de-a doua parte a anului, estimeaza Gabriela Munteanu, director de marke­ting al Kandia Dulce, companie care detine una dintre cele doua fabrici mari de ciocolata care mai functioneaza in Romania.

?Trendul pozitiv al pietei de ciocolata este un bun semn de revenire a consumului?, considera Munteanu.

Cresterea din acest an vine dupa o stagnare a pietei anul trecut si dupa un avans de 8% in 2011, consumul de ciocolata ajungand la 2,5 kg per capita, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Asociatiei industriilor ciocolatei, biscuitilor si produselor de cofetarie din Uniunea Europeana (CAOBISCO). Insa Romania ramane cu mult in urma altor tari europene, media consumului de ciocolata in UE fiind de 6 kg per capita.

Odata cu consumul cresc si importurile care au ajuns in ultimii ani sa acopere peste 60% din necesarul de ciocolata. Daca in 2006 unitatile de productie locale reuseau sa reali­ze­ze 80% din produse, iar restul consumului era acoperit din importuri, in ultimii ani procentul aproape ca s-a inver­sat din cauza inchiderii a peste 100 de fabrici de ciocolata.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a aparut in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 09.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de stiri cu plata al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste stiri trebuie sa va abonati la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Banci, Retail, Imobiliare si altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteti un email cu datele dumneavoastra de contact prin care solicitati informatii si abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veti fi contactat in maximum o ora.


Autor: