News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

libertatea : Ce capcane ascund alimentele dietetice | Evita-le, daca vrei sa te hranesti sanatos

miercuri 06 martie 2013
Piata este invadata de produse dietetice care mai de care mai atractive
. Totusi, batoanele de slabit, sucurile fara zahar sau lactatele degresate pot duce in eroare. Cu ce risc? Kilograme in plus si afectarea sanatatii. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti arata de ce alimente trebuie sa te feresti.

? Batoane pentru slabit Sunt recomandate pentru gustari sau pentru inlocuirea unei mese. Cele mai multe dintre ele contin zahar sau au fost cazuri in care s-a constatat ca nu aveau in compozitie intocmai ingredientele scrise pe ambalaj. In plus, nu au un efect direct asupra scaderii in greutate. Trebuie inteles ca aceste batoane sunt tot alimente si, daca le consumam in exces, ar putea chiar sa ne ingrase.

? Sucuri dietetice De cate ori ti s-a intamplat sa alegi varianta light a sucurilor acidulate sau neacidulate din comert? Da, este adevarat, acestea contin indulcitor sintetic, deseori aspartam, si nu influenteaza nivelul glicemiei pentru ca nu contin zahar. Totusi, sucurile (altele decat varianta fresh) nu sunt o alegere prea sanatoasa din cauza compozitiei lor, in cea mai mare parte alcatuita din substante artificiale, iar variantele acidulate dau senzatia de balonare.

? Lactate cu 0,1% grasime Laptele si iaurturile inscriptionate cu 0,1% grasime nu sunt cele mai indicate. Pe de-o parte pentru ca organismul are nevoie si de consumul de grasime, deci nu trebuie privat definitiv de aceasta, iar pe de alta parte, produsele lactate cu 0,1% grasime contin destul amidon, periculos pentru sanatate.

? Dulciuri fara zahar Daca vei consulta etichetele produselor fara zahar, vei constata ca acestea pot contine mai multe calorii decat variantele obisnuite (cu zahar). De ce? Pentru ca dulciurile fara zahar sunt destinate persoanelor care sufera de diabet si deci singurul care e ?pe minus? la ingrediente este zaharul! Produsele care contin sorbitor sau manitol au un numar mare de calorii si chiar favorizeaza cresterea in greutate.

Revista si cartea = 9,99 de lei

Daca incitantele romane de dragoste te-au prins deja inseamna ca astepti cu nerabdare cartea ?Patru nunti si o mostenire?, un roman alert, marca Julia Quinn, Elisa James, Connie Brockway.

O gasesti numai impreuna cu revista Libertatea pentru femei, la pretul de 9,99 de lei!

Voteaza articolul!

0

-1

| azi, 00:00
Autor: