News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : IKEA: Acum doua saptamani am testat toate produsele din carne. Testele pe 12 mostre diferite nu au indicat prezenta carnii de cal

marşi 26 februarie 2013
Autor: Ioana David 25
.02.2013

Grupul IKEA a anuntat ca inca de acum doua saptamani a efectuat teste pentru toate produsele din carne pe care le realizeaza, iar 12 mostre diferite pe care au fost realizate aceste teste nu au indicat prezenta urmelor de carne de cal.

?Pentru a valida aceste teste, am initiat acum noi analize pentru acele produse pentru care autoritatile din Republica Ceha au gasit indicii ca ar contine carne de cal. Acum asteptam rezultatele pe care le vom avea zilele urmatoare sI vom fi in masura sa oferim si alte informatii?, au spus reprezentantii grupului IKEA.

Declaratie vine dupa ce inspectorii cehi au descoperit carne de cal in chiftelele produse in Suedia pentru IKEA, cel mai mare retailer de mobilier din lume, potrivit Mediafax. Administratia veterinara din Cehia a anuntat ca un kilogram de chiftele congelate au fost etichetate ca fiind de vita si porc. In total, 760 de kilograme de chiftele au fost retrase inainte de a fi puse in vanzare.

In Romania, chiftelutele suedeze au fos retrase de la vanzare pentru aproximativ jumatate de ora. In urma anuntului grupului IKEA, potrivit caruia Romania nu se afla pe lista tarilor unde exista suspiciuni ca ar exista carne de cal in chiftelute, produsele au fost repuse in vanzare.


Autor: