News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Orange isi extinde gama de smartphone-uri proprii cu alte trei dispozitive

luni 25 februarie 2013
Autor: Andreea Anghel 24
.02.2013

Orange a lansat vineri trei noi modele de smartphone-uri sub marca proprie, care vor fi disponibile pe pietele Orange din Romania, Slovacia si Spania in prima jumatate a anului 2013.

Cele trei modele sunt: Orange Lumo, primul smartphone 4G prezent in portofoliul Orange, Orange San Remo, cu un ecran de 4,7 inci si Orange Nivo cu ecran de 4 inci. Pretul nu a fost inca dezvaluit. Mai multe informatii despre noile dispozitive intrate in portofoliul Orange vor fi facute publice la Mobile World Congress de la Barcelona, ce are loc in perioada 25-28 februarie 2013, relateaza The Wall Street Journal.

Toate cele trei smartphone-uri folosesc sistemul de operare Google Android. Orange Lumo, are un display de 4,5 inci si o camera foto de 8MP si este singurul care are conectivitate 4G. Modelul Orange Nico se adreseaza categoriei de public tanar, are o camera de 5MP si ecran de 4 inci. Orange San Remo este creat de producatorul de telefoane mobile Alcatel. Celelalte doua sunt create de un producator chinez care a lucrat si cu Gigabyte, producatorul taiwanez de componente de calculatoare .

Ultimul dispozitiv lansat de Orange a fost o tableta cu sistem de operare Google Android, cu ecran de 7 inci, produsa de Huawei, compania chineza producatoare de echipamente de telecomunicatii.

Operatorul francez de telecomunicatii ramane fidel strategiei de producerea a propriei game de dispozitive mobile, ceea ce ii permite companiei franceze ?sa aduca pe piata inovatii, diferentiindu-se astfel de ceilalti operatori de telefonie mobila?,  a spus Yves Maitre, vice-presedintele departamentului de dispozitive mobile si multimedia al Orange.

?Inovatia este o parte semnificativa a strategiei noastre. Daca nu esti printre cei care creeaza dispozitivele este greu sa aduci inovatii si sa intelegi piata actuala. Pentru noi a crea sau a crea impreuna cu cineva un telefon ne ajuta sa intelegem nevoile pietei si cum trebuie sa dezvoltam si sa integram atat partea de hardware, cat si cea de software?, a declarat Maitre.

Strategia Orange de a produce dispozitive mobile sub propriul nume de marca a avut succes si in termeni de vanzari.  Gama de dispozitive mobile produse sub numele de marca Orange a crescut semnificativ din 2003, cand a inceput, pana astazi. Orange a vandut peste 3 milioane de dispozitive proprii in Europa, 800.000 dintre acestea fiind smartphone-uri, a spus purtatorul de cuvant Orange. Tot el a precizat ca Orange nu a fost implicata direct in producerea dispozitivelor, dar a ?comandat? anumite specificatii.

?Unul dintre dispozitivele Orange care a avut cel mai mare succes a fost Orange Monte Carlo. Acelasi telefon a fost vandut insa si de producatorul chinez ZTE in China?, a spus purtatorul de cuvant Orange.

In Spania, Orange Monte Carlo a fost cel mai bine vandut telefon din anul 2012. ?Daca  dispozitivul hardware se poate regasi si la alte companii, partea de software este conceputa special pentru dispozitivele Orange?, a precizat purtatorul de cuvant. 

 


Autor: