News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Retelele mici telecom nu mai rezista si sunt inghitite de ?rechini?

joi 07 februarie 2013
Autor: Adrian Seceleanu 07
.02.2013

Compania RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin cablu si internet fix din Romania, a preluat la finele anului trecut reteaua si baza de clienti a retelei de cartier Titan Net din Bucuresti, care avea cateva mii de utilizatori.

"Am vandut fondul comercial al companiei catre RCS& RDS la finele anului trecut. Nu pot spune exact numarul de cli­enti, erau de ordinul miilor, nu al zecilor de mii", a declarat pentru ZF Florin Stanici, proprietarul firmei care administra reteaua.

El nu a oferit detalii despre valoarea tranzactiei pentru baza de clienti a retelei fondate in 2004. "La un moment dat am mai avut o oferta de la RCS& RDS pentru o suma de 3, 4 ori mai mare, dar atunci am refuzat". RCS&RDS nu a ras­puns intrebarilor ZF in legatura cu noua achizitie.

Pretul platit pe abonat in tranzactiile de pe piata de telecom a scazut de la un maxim de 200-300 de euro, platit in anii 2007-2008, la o medie de 60-70 de euro, potrivit datelor de pe piata.

Serviciile Titan Net erau furnizate prin compania Enter-Net Team SRL, cu 7 angajati si afaceri de 73.000 de euro in 2011, conform datelor de la Ministerul de Finante.

RCS&RDS, companie controlata de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a fost in ultimii ani cel mai activ cumparator de retele mai mici de telecom. Potrivit unor estimari de pe piata, neconfirmate de companie, in aproximativ un an compania ar fi adaugat circa 200.000 de utilizatori prin aceste tranzactii.

Cititi articolul inmtegral pe www.zfcorporate.ro


Autor: