News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Jurnalul Naşional : Carnea de care trebuie sa ne ferim

marşi 14 august 2012
Carnea de care trebuie sa ne ferim

Foto: Ryan McVay / Getty Images Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului


. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional.

Excesul de carne creste riscul de aparitie a afectiunilor renale, litiazei in special , creste nivelul trigliceridelor si colesterolului sangvin si deci a dislipidemiilor care favorizeaza aparitia afectiunilor cardiovasculare, precum infarctul miocardic. Cu toate acestea medicii nutritionisti ne sfatuiesc sa consumam saptamanal carne de peste, pui sau curcan, ocazional porc, vita sau oaie si foarte rar mezeluri.

Citeste mai mult despre ce carne este periculoasa

Citeste si

ATENTIE! Google modifica algoritmul motorului sau de cautare. Vezi cum te va afecta

Vrei un iPhone mai ieftin? Negociaza cu vanzatorul

Alcoolul, otrava sau medicament?
Cum sa scapi de oboseala. Topul alimentelor energizante
Pericolele din carnea de pui
Secretele Dietei Dukan
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Lamaia te ajuta sa slabesti sanatos


Autor: