News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Apple va folosi hartile digitale ale TomTom pentru noi servicii mobile

miercuri 13 iunie 2012

Apple a incheiat un acord cu compania olandeza TomTom, cel mai mare producator de aparate portabile de navigatie din Europa, pentru folosirea hartilor digitale ale acesteia la noi servicii mobile, informeaza Mediafax, citand Bloomberg


.

Actiunile TomTom au urcat cu pana la 16% in urma informatiei, la cel mai ridicat nivel atins dupa 2 mai. In ultimele 12 luni, titlurile Tom Tom s-au depreciat cu 40%.

Apple a prezentat luni noua versiune a sistemului sau de operare pentru aparate mobile, iOS6, in care a adaugat un serviciu propriu de cartografie cu care va concura direct Google.

"Acordul este benefic pentru TomTom datorita bazei mari de utilizatori ai produselor Apple si a brandului in sine, care reprezinta inovatie, usurinta in utilizare si calitate", a declarat Martijn den Drijver, analist al SNS Securities in Amsterdam.

TomTom, care a dominat industria de navigatie inainte ca Google si Apple sa intre pe piata cu produse similare pentru smartphone-uri, furnizeaza harti digitale care acopera peste 200 de tari si regiuni la nivel mondial.


Autor: