News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

libertatea : Cum poti sa verifici calitatea alimentelor pentru masa de Paste

luni 02 aprilie 2012
A inceput febra cumparaturilor pentru masa de Paste
. Ai insa grija ce alimente cumperi. Inspectorii de la Protectia Consumatorilor te invata la ce sa fii atent. Carne Cumpara numai din macelarii, magazine alimentare sau locuri special amenajate in piete; Carnea trebuie sa prezinte stampila sanitar-veterinara; Carnea trebuie sa fie elastica, sa nu prezinte suprafata lipicioasa si sa nu miroasa urat. Peste Verifica daca pestele proaspat prezinta urmatoarele modificari: solzi care se desprind usor, corpul acoperit cu mucus urat mirositor, branhii de culoare cenusie sau bruna. In aceste cazuri, sigur e alterat; Pestele proaspat trebuie pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, partial acoperit de gheata. Oua Evita cumpararea oualor a caror coaja este crapata, murdara sau sparta; La spargere, ouale nu trebuie sa prezinte albusul tulbure sau amestecat cu galbenusul; Verifica data durabilitatii minimale si categoria de calitate. Produse de patiserie Spatiile de comercializare trebuie sa fie in permanenta curate si bine intretinute; Produsele de patiserie neambalate trebuie comercializate in termen de 24 de ore de la data fabricatiei. Vin Nu cumpara vin de la vanzatorii din piete care il comercializeaza in sticle de plastic refolosite; Vinul care prezinta depuneri pe fundul sticlei nu e baubil si te poate imbolnavi.

Voteaza articolul!

0

0

| azi, 00:00
Autor: