News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Click : Asa recunosti produsele false de post!

luni 05 martie 2012

Vrei sa cumperi produse de post? Atentie ce alegi


. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune cum recunoastem falsele produse de acest fel de pe rafturi.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi nu recomanda produsele de post pe care le gasim in magazine.

?Mancarea trebuie gatita de noi insine, dupa retete tra­­ditio­nale de post agreate de biserica ortodoxa.

Produsele pe care le gasim la raft contin multe E-uri, coloranti, arome artificiale si grasimi.

Sfatul meu este urmatorul: Postul Pastelui presupune mai mult decat sa ne abtinem de la carne, oua, lapte si branzeturi.

Postul Pastelui este respectat doar daca ne dorim noi cu adevarat, nu pentru ca spun altii sau pentru ca asa se procedeaza.

Postul Pastelui presupune purificare trupeasca si sufleteasca.

Si, pentru ca suntem ceea ce mancam, asa cum spune un proverb, macar acum sa mancam curat, natural, bun, alimenetele sa fie ca o binefacere pentru organism si nu niste bombe calorice".

Desi specialistul nostru nu recomanda sa cumparam produse de post din magazine, totusi, daca nu ne putem abtine, ar trebui sa stim ce sa alegem.

Pentru ca nu toate produsele sunt de post!

?Atentie mare la ceea ce scrie pe eticheta! In cazul in care pe eticheta alimentului observi E-uri, coloranti, arome artificiale, conservanti, gelatina, cazeina, derivate din oua, albumina, componente de origine animala, colorant 120 rosu Carmin (acesta provine de la o insecta, deci produsul nu poate fi de post), atunci este indicat sa nu cumperi. Pentru ca te vei pacali", spune prof. Mencinicopschi.

Click! spune:

In perioada Postului Pastelui, care a inceput pe 27 ianuarie si tine pana la 15 aprilie, in magazine puteti gasi produse de post gen: parizer de soia (circa 8-9 lei kg), pate vegetal la preturi variind intre de 2,5 lei/cutie si 5 lei in functie de gramaj, branza de soia la preturi intre 4,5 si 6 lei/bucata, maioneza vegetala la 6-7 lei cutia, crochetele de post care se vand cu 4,9 lei.

1 comentariu |


Autor: