News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : MasterCard face inca un pas in directia utilizarii telefoanelor mobile ca instrumente de plata

marşi 28 februarie 2012
Autor: Paul Comsa 27
.02.2012

Compania de plati si tehnologie MasterCard a anuntat ca va oferi servicii bancare prin intermediul telefoanelor mobile clientilor din tarile in curs de dezvoltare. In acest scop, MasterCard a incheiat parteneriate cu trei furnizori de platforme de servicii financiare mobile, Comviva, Sybase 365 si Utiba, ale caror solutii mobile de plata sunt instalate si utilizate de peste 200 de operatori de telecomunicatii si banci din toata lumea si se adreseaza unui numar de peste un miliard de consumatori.

Clientii MasterCard vor putea cumpara produse si servicii cu ajutorul telefoanelor mobile, de la comerciantii care accepta plati securizate prin intermediul cardurilor de tip contactless. Telefoanele vor putea fi utilizate pentru cumpararea de produse si servicii, efectuarea unor transferuri de fonduri sau la plata facturilor.

"Cu aproximativ 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, la nivel global, acest program ofera noi modalitati de plata, inteligente si comode, prin intermediul unui instrument foarte accesibil in ziua de azi. Abordarea noastra este sa lucram cu cei mai importanti jucatori in cadrul ecosistemului Mobile Money, pentru a aduce mai aproape beneficiile platilor electronice catre cei care nu au acces la servicii financiare traditionale. Comviva, Sybase 365 and Utiba sunt parteneri strategici ai platformei, care ne ajuta sa implementam aceasta viziune", spune Mung Ki Woo, directorul executiv al diviziei pentru plati mobile din cadrul companiei MasterCard.

Conturile clientilor vor fi administrate de operatorii de telefonie mobila, cu prijinul bancilor care vor participa la program.

MasterCard opereaza cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii.


Autor: