News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Click : Vom putea conduce si fara permis?

joi 23 februarie 2012

Vom sofa fara permis, va trebui sa absolvim cel putin 10 clase pentru a urca la volan, iar antiradarele vor fi interzise


. Cam asa va arata noua legislatie rutiera, daca proiectul Strategiei nationale pentru siguranta rutiera va fi adoptat prin hotarare de guvern.

Un nou proiect privind legislatia rutiera starneste deja multe controverse. Initiatorii, un consiliu format din experti ai mai multor ministere, coordonati de Ministerul Transporturilor, au propus cateva modificari. Click! va prezinta noua dintre punctele care vor fi luate in discutie de catre Executiv.

* interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar;* posibilitatea introducerii dreptului de a conduce anumite vehicule, in intervale orare speciale si doar pe unele drumuri publice, anterior obtinerii pentru prima data a permisului auto (permis provizoriu);* interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale; * introducerea permisului de conducere pentru mopede;* reducerea duratei de valabilitate a permisului incepand cu o anumita varsta;* obligativitatea prezentarii avizului medical eliberat de medicul de familie la preschimbarea/prelungirea valabilitatii permisului auto;* evaluari "mai ample", inclusiv medico-psihologice, la examinarea pentru acordarea permisului;* obligativitatea absolvirii invatamantului minim obligatoriu (10 clase) pentru obtinerea permisului de conducere.

Politia: ?Sunt niste aberatii?

?Sunt niste aberatii! Cum este posibil sa propui sa se circule fara permis, cand si asa sunt multe evenimente rutiere!", ne-a declarat directorul Directiei Rutiere, comisar sef de politie Lucian Dinita.

Pe de alta parte, directorul Autoritatii Rutiere Romane din cadrul Ministerului Transporturilor, Florian Coman, isi asuma toate punctele din proiect si crede ca vor imbunatati legislatia actuala.

?In Franta si Germania este un succes permisul provizoriu. Cei peste 17 ani vor avea dreptul sa conduca insotiti de un sofer cu experienta. In ceea ce priveste sistemele care detecteaza radarele, suntem printre putinele tari din Europa care mai pot folosi asa ceva", ne-a declarat acesta.

De exemplu, in Franta, cand un sofer de camion ramane fara permis, el poate conduce autovehiculul in continuare, pe anumite trasee stabilite anterior si la anumite ore. Apoi, camionul este preluat de un alt sofer.


Autor: