News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

libertatea : Adio oua stresate!

miercuri 04 ianuarie 2012
Din prima zi a acestui an, comerciantii romani au fost obligati sa scoata de pe raft ouale provenite de la gaini ?stresate?, crescute in spatii foarte stramte
. Cumparatorii au acum de ales intre mai putine sortimente, iar ouale ecologice au ajuns la un pret dublu fata de cele ?clasice?.

Potrivit standardelor europene, ouale se clasifica astfel:

marcate cu cifra 3 - provin de la gaini crescute in baterii! Acestea au fost interzise de la 1 ianuarie. Comerciantii care nu respecta noua legislatie pot fi amendati cu pana la 20.000 de euro; marcate cu cifra 2 - ouale provin de la gaini crescute in ferme, dar in hale, la sol, hranite cu furaje clasice; marcate cu cifra 1 - gainile sunt crescute in aer liber, dar hrana lor nu este neaparat ecologica; marcate cu cifra 0 - oua bio sau ecologice.

Fireste, cele ecologice sunt cele mai sanatoase, insa pretul acestora a ajuns dublu fata de cel al oualor ?clasice?, respectiv cele marcate cu 1 si 2. Acestea din urma costa, in medie, 7 lei (cartonul cu zece bucati), fata de cele bio, care ajung la 14 lei.

O alta noutate o reprezinta faptul ca, de acum, producatorii sunt obligati sa marcheze cartoanele de oua cu marimile produselor din interior: S, M, L sau XL.

Voteaza articolul!

0

0

| 187 vizualizari
Autor: